Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o contrazice pe Clotilde Armand, după anunțul demolării unor restaurante din Herăstrău, explicând că nu folosirea buldozerelor este soluția optimă în cazul unor afaceri care angajează mii de oameni.
Reamintim că primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis în weekend că patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio şi Il Locale au ridicat construcţii fără autorizaţie în Parcul Herăstrău și că au 72 de ore să le demoleze.
„Patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio şi Il Locale au ridicat construcţii fără autorizaţie pe malul lacului Herăstrău. La solicitarea noastră, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, singura instituţie care are competenţa să facă astfel de verificări în zonele protejate (Parcul Herăstrău este monument istoric), a verificat aceste terase şi a confirmat tot ce am spus public”, a scris Clotilde Armand sâmbătă pe Facebook.
Aceasta a mai punctat că „nu doar că fostele administraţii PSD-PNL le-au dat afaceriştilor de partid lacul Herăstrău, i-au şi protejat de controale şi au închis ochii la toate neregulile”, susținând că poliţiştii locali le-au dat patronilor termen de 72 de ore pentru demolare.
În caz contrar, urmează să fie „desființate pe cale administrativă, în baza dispozițiilor primarului general.”
Primarul general, Nicușor Dan, o contrazice însă pe Clotilde Armand. Elidul Capitalei susține că situația teraselor nu se va rezolva prea curând și că el nu agreează varianta cu demolarea.
„E o problemă complexă asta cu terasele din Parcul Herăstrău. E o chestiune care poate să fie rezolvată într-un număr de relativ mulţi ani, adică de ordinul 3, 4, 5 ani din momentul ăsta. Care este avantajul economic al acestor terase? Avantajul lor economic este că ele sunt unele lângă altele şi creează un ecosistem pentru care au foarte mulţi clienţi.
Şi atunci, în opinia mea, soluţia pe termen mediu este să nu intrăm cu buldozerul în nişte afaceri care angajează nişte mii de oameni şi care, în fine, deservesc un număr de oameni, că altfel n-ar funcţiona, ci de a le găsi o locaţie alternativă în Bucureşti, pentru ca, cu buna lor… cu acordul lor, să se mute cu toţii în altă parte, să recreăm acest ecosistem. Pentru că faptul că ele sunt în parcuri sau lângă lac nu e niciun avantaj economic”, a afirmat Nicușor Dan, duminică, într-o conferință de presă.
CITIȚI ȘI: